Op 30 januari 2022 was de stemweek gestart voor de Top7x11 Vastenavendliedjes. Elke Krab kreeg de kans om zijn of haar vijf favoriete Vastenavendliedjes op te geven. De liedjes die, volgens hem of haar, in de toplijst van ’t Krabbegat moeten staan. Inmiddels is de lijst gemaakt en is er zelfs een hele TV-show omheen gebouwd. Op deze pagina gaat de gehele lijst, dé Top7x11, online gezet worden. Oftewel, hier komen dé favoriete Vastenavendliedjes van jou te staan. 

De nummer 1 is:

Ei lekkere dweil, Oe ist? (1962)

Bekijk de gehele lijst van nummer 77 tot en met 12

De lijst
De honderden stemmen zijn zorgvuldig geteld, waar uiteindelijk de 77 leutegste liedjes op basis van meeste stemmen is gerangschikt.

Misschien dat we al wel enkele verrassingen met je kunnen delen. Zo zijn er wel wat verschillen tussen leeftijdsgroepen. ‘Da Marsjeert’ het B-Kantje van 2013 staat nu op plek 25, maar als je het aan de twintigers (20-29 jaar) zou vragen, dan had dit liedje toch echt op plek 7 gestaan.

De dertigers (30-39 jaar) wilde ‘Dweile mette Peperbus’, het B-Kantje van 1989, liever op plek 3 zien staan. Dat is bij de complete aantal stemmen plek 7 geworden. ‘Uit de kunst’ (A-kant 1986) zou volgens de 70’ers (70-79) geen enkele stem hebben gekregen. En zo zijn er meer leutige en opmerkelijk dingen in onze lijst, maar daarvoor verwijzen we je graag naar ons ‘Mottes Ore Kefee

Uitzendingen Mottes Ore Kefee
Het ‘Mottes Ore Kefee’ is het officiële programma dat de Top7x11 mag presenteren. In de twee afleveringen wordt de lijst laten zien middels diverse boektjes. Hierbij zullen leuke feitjes over de stemmers worden gedeeld. Daarnaast bestaat het programma uit meer Vastenavend leut. Wat te denken van een kefeedouwer en een quiz. Wat dat is, dat leggen we uit op ons Mottes Ore Kefee pagina.

Het programma heeft natuurlijk ook uitzenddagen:
YouTube van Mottes Ore
Aflevering 1: vrijdag 18 februari
Aflevering 2: vrijdag 25 februari

ZuidWestTV
Aflevering 1: maandag 21 februari
Aflevering 2: zaterdag 26 februari

Uitzending VastenavendFM

Naast de TV-uitzendingen van het ‘Mottes Ore Kefee’ is er ook een speciale uitzending van de Top7x11. In samenwerking met Vastenavend.nl wordt de lijst op VastenavendFM van nummer 77 tot en met nummer 1 helemaal laten horen. Dit zal zijn op maandag 28 februari vanaf 11:11 uur.